Whole Leaf Tobacco

2017 Gavroche

Gavroche

Well-Known Member
Joined
Jan 2, 2016
Messages
1,073
Likes
77
Points
0
Location
Ile de France France
Hello

Goose creek red dried squeezed the some in the others ... 10 % of white molds and a few blacks but nothing irremediable

Goose creek red séché serré les unes aux autres... 10 % de moisissures blanches et un peu de noires mais rien d'irrécupérable


 

Charly

Moderator
Joined
May 1, 2016
Messages
1,377
Likes
222
Points
63
Location
France
I think you can let it under pressure for much more longer ;)
The longer you let it under pressure or the more pressure you put, the darker your tobacco will become.
You should try at different pressures and timing to see how it impacts the tobacco.

Je pense que tu peux laisser les feuilles sous pression bien plus longtemps ;)
Après tout dépend de ce que tu veux obtenir, plus tu mets de pression et plus tu laisses longtemps, plus le tabac devient sombre et fondu.
Tu devrais essayer à différentes pressions et différentes durées pour voir comment ça impacte le tabac.
 

Gavroche

Well-Known Member
Joined
Jan 2, 2016
Messages
1,073
Likes
77
Points
0
Location
Ile de France France
The tobacco is going to steam then in a steamer various pressures? Impossible, I twisted the jack and then, how to calculate?. Lol

le tabac va cuire à la vapeur ensuite dans un couscoussier ... différentes pressions ? impossible, j'ai tordu le cric..et puis, comment calculer ?. lol
 

Charly

Moderator
Joined
May 1, 2016
Messages
1,377
Likes
222
Points
63
Location
France
No need to measure the pressure precisely, it's more a feeling (from "easy" to "REALLY HARD" to turn the clamp)
Last year I did some plug "just hard" for only a few hours, it turned out with just a few dark spots.
The plugs I made "REALLY hard" were really dark, the juices of the leaves got out of the leaves and glued all together, the plugs were dark brown (I made it with bright leaves)

Pas besoin de mesurer la pression, c'est plus une sensation (de "juste serré" à "VRAIMENT DUR")
L'année dernière, j'ai fait des plugs "juste serrés" pendant à peine quelques heures, les plugs étaient clair, avec juste quelques zones sombres.
Les plugs compressés "VRAIMENT DUR" pendant plusieurs jours sont sortis brun sombre, le jus étaient sorti des feuilles et avait collé les feuilles entre elles (plugs fait avec des feuilles "claires" de Cherry Red).
 

Gavroche

Well-Known Member
Joined
Jan 2, 2016
Messages
1,073
Likes
77
Points
0
Location
Ile de France France
I thus pressed my goose creek during 12 hours then I put him(it) in the vapor during two hours the concern(marigold) is that the vapor made inflate the plug it did not dissociate itself but it is quite soft it feels(smells) the fruit of the orchard and the flowers I had put a coffee spoon of honey of locust tree before pressing to assure(insure) better the cohesion of the plug it is for the drying maintaining case to be followed!

Hello

J'ai donc pressé mon goose creek pendant 12 heures puis je l'ai mis à la vapeur pendant deux heures... le souci est que la vapeur a fait gonfler le plug ... il ne s'est pas désolidarisé mais il est tout mou... il sent le fruit du verger et les fleurs... j'avais mis une cuillère à café de miel d'acacia avant pressage pour mieux assurer la cohésion du plug... il est au séchage maintenant... affaire à suivre !
 

Gavroche

Well-Known Member
Joined
Jan 2, 2016
Messages
1,073
Likes
77
Points
0
Location
Ile de France France
Ah ah ah ... so good !
At the end of the harvest today everything is for the drying from now on!
fin de la récolte aujourd’hui... tout est au séchage désormais !
 

Charly

Moderator
Joined
May 1, 2016
Messages
1,377
Likes
222
Points
63
Location
France
Well done my friend !
I have to check if there is some interesting leaves still in the garden... we had some cold nights with some wind and a lot of leaves (mostly suckers) have become pretty ugly.

Bien joué mon ami !
Il faut que je vérifie s'il reste encore quelques feuilles intéressantes dans le jardin... on a eu quelques nuits froides avec du vent et plein de feuilles (des gourmands principalement) sont devenu plutôt moches.
 
Top